Välj rätt färg på din foundation

En foundation är något som de flesta använder sig av i sin dagliga make up, men att välja rätt färg på sin foundation är faktiskt ganska så svårt. Du har säkerligen själv varit med om att den produkt du har köpt är för ljus eller för mörk. Om det inte har hänt dig själv har du kanske sett det på någon annan. Ansiktet är en färg, medan halsen är en helt annan.

Många gör misstaget av att hålla fast vid samma foundation året om, men de olika årstiderna i landet bidrar till att vi får ljusare eller mörkare hy. Naturligtvis finns det människor som har samma hudton året runt, men för de allra flesta sker åtminstone en liten förändring. Du behöver således se till att du har två olika foundations, för att vara säker på att de alltid matchar din hudton.

Så väljer du rätt färg

 

När det är dags att hitta en ny foundation är det många som beger sig av till butiker för att testa produkterna och därefter köpa eller beställa via nätet. Att testa i butik och beställa online gör att man i många fall kan få ett mycket bättre pris. Att enbart beställa över nätet är nästan en omöjlighet att du vill vara säker på att få rätt kulör. Nyanserna är många och på bild kan en foundation se ut att vara i en helt annan ton än vad den egentligen här.

I butik har du möjlighet att få hjälp från professionell och kunnig personal, men du kan också använda dig av handledsknepet. Allt för många gånger testar man foundation genom att applicera på ovansidan av handen, men ovansidan av handen avspeglar sällan hudtonen du har i ansiktet. Applicera istället foundationen som du vill testa på insidan av din underarm, cirka 5 cm från handleden.

Ta hjälp av dina blodådror

Har du varit på vårdcentralen nyligen för ett blodprov eller har du läst en träningstidning och tagit pulsen på dig själv? Då har du med största sannolikhet även kikat på dina blodådror. Sanningen är att du faktiskt kan använda dig av dessa för att ta reda på vilken underton du har och på så sätt hitta en foundation som passar. Man brukar säga att gröna eller gulgröna ådror ger en gyllene underton, medan blå och gröna ådror betyder att din underton är neutral. Är de blåa eller blålila är undertonen kall/rosa.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *