Så väljer du skyddande hudprodukter i sommar

Vi är många som vill ha en gyllenbrun hud på sommaren, och då kan det dessvärre vara lätt att glömma bort att skydda huden. Du vill så klart inte bränna dig men kanske tummas det litegrann med skyddet för att hinna bli brun till det där eventet, och rätt vad det är så står du där röd och fjällande. Känns det igen? Då är det dags att börja ta skyddet på allvar och börja sköta om din hud med rätt hudprodukter i sommar.

Med rätt hudvård kan du ge huden de bästa förutsättningarna för att glänsa i sommar, och med rätt solskyddskräm kan du även undvika att bränna dig. Det är mycket som ska stämma in när du väljer hudvårdsprodukter, och det är viktigt att du väljer produkter som passar dig och din hud. Det kan även vara en idé att försöka hitta en balans när det gäller hudprodukter, så att du har produkter både för kortsiktig skönhet såsom smink samt produkter för långsiktig skönhet såsom fuktgörande och skyddande hudvård.

Skyddande hudvård i sommar

Ha för vana att alltid skydda huden från solen. Vilken solskyddsfaktor du bör välja beror på många faktorer, så det är en bra idé att läsa ordentligt på innehållsförpackningen. Du bör bestämma dig för vilken SPF som passar din hud och dina behov, alternativt ha flera för olika tillfällen. Om du är känslig för att få en för glansig hud som känns oljig av solkräm, kan det vara bra att prova en annan form än just de oljiga som man sprayar på. Det finns till exempel geler som inte lämnar en lika fet hinna, om du är känslig just för det. Om du har ett stundande event som du gärna vill ha en snygg solbränna till, kan du använda en brun-utan-sol i stället för att riskera att bränna dig. Om du inte använt brun-utan-sol på många år, behöver du inte oroa dig för den klassiska apelsin-looken med zebraränder. Brun-utan-sol-produkterna har utvecklats enormt på senare år och är inte längre vad de var till en början.

Smink med skyddande eller vårdande egenskaper

Det finns både foundations och puder med SPF-skydd, vilket gör det enklare för dig att skydda huden samtidigt som du har snyggt smink på dig. Ett puder med SPF är alltid bra att ha i väskan, då du enkelt applicerar det när du vill tona ner den blänkande looken som så lätt uppstår i värmen. En annan produkt som kan kännas lättare på huden än en foundation, är en BB-kräm. Bortsett från att ge huden yttre fördelar, kan en BB-kräm även tillföra vårdande egenskaper. Exempelvis kan BB-krämer innehålla SPF, så att de skyddar dig från UVA- och/eller UVB-strålar, och de kan även ha fuktgivande egenskaper. Även läpparna kan få snygg färg samtidigt som de tillförs vårdande egenskaper, eftersom det finns läppstift som verkar fuktgivande. Genom att välja sminkprodukter med sådana skyddande och vårdande egenskaper, blir det ett lite mindre glapp mellan de kortsiktiga och långsiktiga skönhetsprodukterna. Då kan du få det omgående lyftet som du är ute efter med smink, och samtidigt skydda huden från sol eller från att torka ut.