Så fungerar en primer

Oavsett vilken hudtyp du har så är en primer något som du kommer ha stor användning för. En primer lägger du som ett första steg i din make up-process och säkerställer att ditt smink ser bra ut och att det håller betydligt längre. Primers egenskap är att se till så att hudens textur förändras och gör den slätare och mjukare. Det betyder att du får en mycket bättre grund för din foundation. Har du rätt primer kommer du t.ex. inte ens att behöva ett puder för att få sminket att sitta som det ska.

Att välja primer kan dock vara en aning knepigt. Marknaden erbjuder mängder med olika alternativ med olika egenskaper, prisklasser och från olika tillverkare. Här är det bäst att du försöker att utgå från din egen hudtyp så mycket som möjligt. Har du till exempel en mycket torr hud kan det vara bra att välja en primer som innehåller vårdande olja och fukt. Har du däremot problem med en mycket fet hy är det bättre att välja en primer som ger en matt effekt. Det finns primers som hjälper dig att minimera synliga porer och som ger en mycket bra grund för en felfri make up.

Så applicerar du en primer

Primer applicerar du enklast med hjälp av dina fingrar. Börja från mittpartiet av ditt ansikte, det är nämligen här som du kommer att behöva mest effekt av produkten. Låt sedan din primer torka under en liten stund för att din foundation ska kunna appliceras lättare och ge ett bättre resultat.