Rengör dina sminkborstar

Att rengöra sina sminkborstar på en återkommande basis är viktigt för att du inte ska sminka dig med tillbehör som är fulla med bakterier. Din sminkning blir inte lika bra och du kan även få problem med huden, t.ex. med akne.

Börja med att blöta dina borstar i ljummet vatten. Det är viktigt att det inte är för varmt, eftersom detta kan leda till att limmet luckras upp och borsten tappar sina strån. När borstarna är blöta rengör du dessa med ett mild schampo. Har du speciell rengöring för dina borstar så använder du dig naturligtvis av detta. Det bästa sättet att få bort alla sminkrester och smuts är genom att röra borsten i en cirkel i din handflata. Fortsätt att blöta borsten till dess att den känns och ser helt ren ut.

Att dränka borstarna helt i vatten är något som du bör undvika och återigen har det med limmet att göra. För mycket vatten kan få limmet att släppa, vilket resulterar i att din borste går sönder och är obrukbar. När det är dags för torkning trycker du ur så mycket vatten som möjligt. Använd gärna en handduk i frotté. Låt sedan dina borstar ligga ner och självtorka.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *