Rätt applicering av kosmetik

En komplett look inkluderar både hår, hud, naglar och tänder. Det innebär en hel del produkter till vardera del, och inte nog med det, det krävs faktiskt rätt redskap för att applicera en del av produkterna också. Samma kosmetikaprodukt kan ge olika resultat beroende på hur man applicerar den, och därför ska vi gå igenom några vanliga appliceringsredskap och metoder som passar till olika produkter. De senaste åren har det hänt en hel del på den här fronten men om man fortfarande föredrar fingrarna efter att ha provat följande produkter, så går det givetvis också bra.

 

Applicering av tandprodukter

 

Tandblekning är något som blivit väldigt populärt och många gör det numera hemma eller hos icke-utbildad tandpersonal. Bortsett från risker med materialet som används, kan det även finnas en risk för att man helt enkelt använder produkten felaktigt. Ett vackert leende gör mycket för utseendet, så ska man prova på en tandblekning är det väl värt pengarna att få det gjort hos professionella. När vi väl är inne på tänderna så är det även viktigt att man borstar dem rätt. Borstar man tänderna för hårt finns risken för tandborstskador. Det och flera andra orsaker kan ligga bakom ilningar i tänderna och här kan man läsa mer om dem samt lösningar.

 

Penslar

Till applicering av ögonskugga använder man ofta penslar, vilket kan vara en fördel då det finns penslar med många olika funktioner. Man kan börja med en borste för att sedan använda en rundad, som suddar ut markanta linjer. Rouge och puder är andra sminkprodukter som många länge har föredragit att applicera med pensel, och för några år sedan blev det även populärt för applicering av foundation. För en djurvänligare värld kan det vara lämpligt med syntetiska hår på penslarna, som dessutom fungerar utmärkt till det mesta.

Sminksvampar

Blenders, eller sminksvampar, är redskap som gör det enkelt att badda på sminket. Det skiljer appliceringssättet något åt från applicering med pensel eller fingrar. Det kan ge ett jämnt och fint resultat. Något annat som urskiljer sminksvampen är att man ska blöta eller fukta den innan användning. En sminksvamp bör rengöras efter varje användning.

Rengör redskapen

Oavsett vilka sminkredskap man väljer att använda sig av, är det väldigt viktigt att man rengör dem med jämna mellanrum. Det kan exempelvis finnas speciella rengöringsmedel för just penslar.

Det finns fördelar med samtliga appliceringsredskap till sminkningen, och ofta behöver man prova sig fram. Det beror helt enkelt på att ingen människa är den andra lik, och inte heller preferens gällande smink eller applicering.