Kosmetisk kirurgi

Kosmetisk kirurgi handlar om att skapa ett vackrare och mer tilltalande yttre. Från att ha varit något exklusivt förbehållet de rikaste har kosmetisk plastikkirurgi och injektionsbehandlingar blivit tillgängliga för alla. Men vem behöver egentligen operera sig? Och vad ska du tänka på innan en behandling?

Det enkla svaret är att ingen behöver kosmetisk kirurgi, den görs ju inte på medicinska grunder. Men däremot kan estetiska behandlingar vara ett bra alternativ för dig som tycker att ditt utseende på något sätt påverkar ditt mående negativt. Så länge ditt beslut är väl genomtänkt och inte något som görs i hast kan en kosmetisk operation vara ett sätt att få bättre självförtroende och ett yttre som matchar din inre bild av hur du önskar se ut.

Perfekta bröst med estetisk kirurgi

Den allra vanligaste estetiska operationen är en bröstoperation. Inte konstigt med tanke på att brösten är så intimt sammankopplade med vår bild av kvinnlighet. Därför kommer bröstoperationer vara i fokus i resten av inlägget.

Bröstoperationer kan göras för att både förstora och förminska brösten, men det handlar lika mycket om att forma som att ändra storleken. Att du vill göra en bröstoperation kan bero på många saker, ofta handlar det om att din kropp förändrats av graviditet, ålder eller viktförändringar.

Vilken metod som används för att lyfta, förstora, förminska eller forma brösten beror mycket på dina individuella behov. Men det är alltid viktigt att gå till en välrenommerad och auktoriserad klinik där kirurgerna har stor erfarenhet av estetisk bröstkirurgi och kan välja den teknik som ger bäst resultat för just dig.

Inför en bröstoperation

Inför en estetisk bröstoperation är det viktigt att du får en ordentlig genomgång med din kirurg för att förstå hur ingreppet kommer att gå till och vilka resultat du kan förvänta dig. När du vänder dig till en seriös och väletablerad klinik som har väl inarbetade säkerhetsrutiner är risken att drabbas av komplikationer efter en bröstoperation väldigt liten. Trots det är det viktigt att du är väl insatt i vilka risker som trots allt finns och följer de rekommendationer som kommer att ges av kliniken inför operationen.

Kontrollera också att kliniken erbjuder garanti på resultatet, det vill säga, att om det inte blir som du har tänkt dig eller du drabbas av andra komplikationer så kommer kliniken ta ansvar för detta och erbjuda korrigeringar i den mån det är möjligt.