Influencers som släppt egen kosmetik

Influencers är idag de människor som ungdomar ser mest upp till. De har fler följare än vad många tidningar har läsare. Något som influencerna och deras följare har gemensamt är att de har ett intresse för smink och skönhet.

Detta har gjort att många influencers har sett chansen att utveckla sitt varumärke och släppt egna märken och kollektioner av kosmetik och skönhet. I den här artikeln har vi samlat några av dem.

Svenska influencers

Vi börjar i Sverige. Till skillnad från influencers från andra länder så är våra svenska influencers väldigt medvetna när det kommer till att ta fram produkter som är veganska.

Veganskt kosmetik

Två av dessa influencers som pratar mycket om sin veganism och hållbarhet genom sina kanaler Ida Warg och Therese Lindgren. Vegansk kosmetik innebär att produkten inte får innehålla något som kommer från djur eller är testat på djur.

Ida Warg startade sitt egna skönhetsmärke Ida Warg Beauty år 2018 och lanserade först brun utan sol-produkter som snabbt blev omtalade och omtyckta. Hittills består hennes produktkatalog av skönhetsprodukter för håret, huden och kroppen.

Therese Lindgren startade sitt skönhetsmärke Indy Beauty kring år 2017. Till en början lanserades några sminkprodukter och skönhetsprodukter och sedan dess har märket fortsatt att utöka sin produktkatalog med smink, hår- och hudvård.

Entreprenörers skönhetsmärken

Sedan har vi de influencers som i första hand är kända som entreprenörer.

Bianca Ingrosso och hennes märke CAIA cosmetics är det som är störst just nu. CAIA är också det enda varumärke som enbart säljer sina produkter på deras egen hemsida och har sedan starten år 2018 inte haft några andra återförsäljare. CAIA är ett skönhetsmärke som säljer smink och tillhörande borstar.

Isabella Löwengrip var bland de första med att starta ett eget skönhetsmärke och gjorde det redan år 2012. Hennes märke heter Löwengrip care & color och består av hud- och hårvård.

Beautygurus sminkmärken

Förutom att Therese Lindgren till en början fokuserade sina kanaler på smink så finns det en svensk influencer som gjort sig känd genom sina sminkningar och har en bakgrund som makeupartist. Det är Linda Hallberg, som år 2016 grundade sitt eget sminkmärke LH cosmetics som säljer både smink och borstar.

Utländska influencers

En familj som är kanske de första och största influencerna som finns är familjen Kardashian.

Kim Kardashian har sedan år 2017 skönhetsmärket KKW beauty. Förutom kosmetik så har märket borstar och parfym.

Men hennes lillasyster Kylie Jenner var något före med att lansera sitt eget skönhetsmärke som heter Kylie Cosmetics och lanserades år 2015. Först med läpprodukter men numera består produktkatalogen av olika sorters smink och borstar.

Några utländska influencers som gjorde sitt första genombrott genom Youtube är till exempel beautygurun Huda Kattan som är en utbildad makeupartist som började med att göra sminkvideor och lanserade sitt eget sminkmärke Huda Beauty år 2011. En annan youtuber är Jeffree Star som är en av de mest omtalade personerna på Youtube och har sitt eget sminkmärke Jeffree Star cosmetics sedan år 2014.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *