Doftens betydelse för utseendet

Det finns en anledning till varför parfymer är en stor del av skönhetsindustrin. Dofter har alltid varit en lyxvara och något som de rika har kunnat unna sig, men nu för tiden kan vem som helst med några extra hundralappar på fickan köpa sin favoritparfym.

Hur du doftar spelar roll

När vi ska avgöra vad vi tycker om någon som vi ännu inte känner, spelar alla våra sinnen roll för att försöka skapa oss en uppfattning om personen. Hur personen doftar är bara en av alla aspekter att ta hänsyn till. Vilken parfym man väljer säger ganska mycket om vem man är eller åtminstone vem man försöker att vara. Om du till exempel bär en Victorias Secret parfym kommer omgivningen troligtvis att uppfatta dig som en självsäker och feminin person, medan andra parfymer ger ett annat intryck av dig. Hur mycket parfym man bär spelar också roll. Att ha alldeles för mycket parfym kan ge intrycket av att man har något att dölja. Lagom är bäst, speciellt när det kommer till parfym.

Måste man ha en parfym?

I vissa länder är parfym en större del av skönhetsindustrin än i andra delar av världen. Frankrike och Italien är väldigt förtjusta i sina dofter och många parfymer tillverkas därifrån. Ju högre upp man kommer, desto mindre roll verkar parfymen spela och många människor här uppe i Norden har ett relativt svagt intresse av parfym. Det är främst i större städer som både mode och parfym är lite mer framträdande och betydelsefull än i övriga delar av landet. Därför ställer sig många frågan om de måste ha en parfym i sin samling av skönhetsprodukter. Det måste man så klart inte, men det kan vara ett sätt att få lite mer livskvalitet i vardagen. Speciellt om man hittar en parfym som verkligen tilltalar ens personlighet och som man därför gärna använder för att förstärka den. När parfym är som bäst ska den inte kännas som ett påklistrat frimärke utan ska snarare kännas som en naturlig del av den man är och den stil man har, oavsett om man är en man eller kvinna.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *