Därför ska du använda serum i din hudvårdsrutin

Ett bra serum bör vara en självklarhet i allas dagliga hudvårdsrutin. Det används normalt efter rengöring och ska smörjas in både morgon och kväll. Serum är den produkt som verkar mest på djupet av all din hudvård och tillåter en mer fokuserad behandling. Ett serum har en hög koncentration av ingredienser som verkar under lång tid. Du kan använda flera serum efter varandra om du vill ha en ännu bättre effekt. Det kan ibland även kallas för booster men principen är densamma. Produkten bör i alla fall vara anpassad efter din hudtyp och även hur du vill att den ska hjälpa din hud.

Investera i ett riktigt bra serum

Serum är en av de dyraste hudvårdsprodukterna men det är väl värt sin investering. Välj ett erkänt märke som till exempel amerikanska Exuviance när det är dags att köpa en ny produkt. De säljer flera olika serum som har olika effekt och påverkan på huden. De har till exempel en variant som har en lugnande effekt på huden. Det passar för dig som ofta blir rödflammig eller irriterad i huden. Om du är osäker på vad din hud behöver kan du alltid rådfråga en hudterapeut som kan hjälpa dig genom att rekommendera produkter. De kan också göra en mer djupgående analys av din hud.

Hur använder jag ett serum?

Ett serum ska som vi tidigare skrev användas både morgon och kväll som en del i din dagliga hudvårdsrutin. Det ska användas efter rengöring och innan du lägger på din hudkräm. Använder du flera stycken olika serum ska de som är lättast i konsistensen appliceras först. Alltså tar du de serum som är vattenbaserade innan du lägger på de oljebaserade. Normalt trycker du ut ett par droppar i din hand och fördelar över hela ansiktet samt din hals. Det behövs bara en väldigt liten mängd av varje serum för att det ska göra verkan. Så även om ett serum är ganska dyrt i inköp så kommer det att räcka länge. Genom att dagligen använda ett serum kommer du stärka din hud på djupet och det kommer vara väl värt pengarna. Du märker normalt skillnad redan efter några veckor om du inte har använt det tidigare i din rutin.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *