Att ha i sminkväskan

Vad behövs för att din sminkväska ska kännas komplett? Ja, det beror naturligtvis på vem man frågar. Alla är i olika behov av sminkprodukter. Vissa gör en komplett och ”full make up” på en daglig basis, medan andra bara använder sig av mascara och ett puder. Vad du har i din väska kommer naturligtvis att vara väldigt varierande och därför är det svårt att säga vilka produkter som är ett måste. När det kommer till smink finns det egentligen inga måsten, men vi har ändå listat några sminkprodukter som är populära att ha i sminkväskan och som kommer att gynna din make up, oavsett om du vill sminka dig mycket eller lite.

Produkterna för en komplett sminkväska

Här nedan har vi listat bra och för många nödvändiga produkter som du kan använda dig av. Produkterna finns från olika tillverkare och i olika prisklasser. Vill du veta mer om en specifik produkt kan du använda dig av skönhetsmagasin på nätet.

Mascara – En mascara hjälper dig att få fylligare, längre och mer synliga fransar. Produkten kan komma som flytande formula i en förpackning med borste, men kan även finnas som kakform. Det vanligaste är dock det förstnämnda. Mascaran appliceras på övre och undre fransarna, alternativt på den fransrad som du själv önskar.

Ögonbrynspenna/skugga – Att ha markerade och snygga ögonbryn har blivit en riktigt trend, speciellt efter att alla influenser på sociala media började med de så kallade Instagram-brynen. En ögonbrynspenna eller skugga appliceras på brynen för att göra de synligare eller mer välformade.

Foundation – En foundation är en form av hudkräm som kommer i en färgad ton. Produkterna finns i alla olika typer av hudfärger och hjälper dig att få en bra bas för din sminkning. En foundation jämnar ut hudtonen och gör att du ser piggare och fräschare ut.

Läppstift – Under de senaste åren har fokus för sminktrender legat mycket på dramatiska läppar. Än idag är det läppar som gäller och för att lyckas med looken kan du använda dig av ett läppstift. Läppstift kan även fungera vårdande och göra att din sminkning ser komplett ut. Många har t.ex. problem med att deras läppar är mycket ljusa och ”smälter in” i resten av ansiktet.

Setting spray – Om du har problem med att få ditt smink att hålla hela dagen är en setting spray något som du bör ha i din sminkväska. Det enda du behöver göra är att spraya produkten på ansiktet när din sminkning är klar och på så sätt få en make upp som ser fräsch ut mycket längre. Detta är naturligtvis inte ett måste, precis som resten av produkterna, men det är ett mycket bra och enkelt sätt att slippa krackeleringar eller fet och oljig hud.


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *